Szkodliwym syrop większość badań skupia
Syrop Glukozowo-fruktozowy gorsze cukru? 13 sierpnia 2015 roku · Katarzyna Szyszko · dietetycznie syrop glukozowa frukt ozowy (izoglukoza, wysokofruktozowy syrop), widzimy praktycznie wszędzie, począwszy od słodyczy, gazowanych napojów, jogurtów i dżemów, a kończąc na chleb, płatki zbożowe i mięso. Akcja tego syropu to zdrowie człowieka jest przedmiotem licznych dyskusji – przypisuje mu się odpowiedzialność za epidemię otyłości, stłuszczenia wątroby, cukrzycy, zespołu jelita drażliwego i wielu innych chorób. Te przypuszczenia szybko rozprzestrzeniła się w Internecie i masa zaczyna grać MEDIÓW. Jesteś pewien, że syrop glukozowo-fruktozowy jest sprawcą tych chorób? Syrop glukozowa frukt ozowy syrop produkcja glukozowo-fruktozy, uzyskany z kukurydzy bez glutenu, mniej pszenicy, które zawierają gluten (nie wszyscy producenci robią te informacje). Kukurydza zamienia się w skrobię i syrop glukozowy.
Jesteś pewien że syrop glukozowo fruktozowy
Następnie, przy użyciu enzymów, część glukozy w procesie zwanym izomeryzacją przekształca się w cukier, aby syrop był słodki. Jeśli połączenie się urodził, bezbarwny lub jasnożółty płyn, składający się z 42% fruktozy, 55% glukozy i około 3% innych Cukrów. Dla porównania zwykły cukier, czyli sacharoza pół na pół, glukoza i fruktoza, miód zawiera około 31% glukozy, 38% fruktozy, 10% cukru, 17% wody, 4% innych składników. Organizm niszczy wszystkie mono-i дисахаридов w postaci glukozy, która wchodzi w krew i odżywia mięśnie i mózg. Syropu w przemyśle spożywczym, dlaczego producenci tak starają się zastąpić cukier z syropem? Powodów jest wiele: jest to tańsze niż cukier, dzięki swojej płynnej formie, można go stosować bez oddzielnego miejsca do rozpuszczenia, istnieje bardzo małe выкостность, lekka łączyć z napojami, nie ulega krystalizacji i, aby zapobiec wysychaniu produktów, krystalizacja buraków cukrowych, biologicznie stabilny i mniej narażone na rozwój szkodliwych mikroorganizmów. Trudno się zatem dziwić, że jest on stosowany jako substytut cukru.
Syrop glukozowa frukt ozowy produkcja
Aby rozwiązać nie tylko aspekty ekonomiczne, ale i praktyczne. Ale nie bójcie się, dopóki on w pełni zastąpić cukier, ponieważ jest to niezgodne z przepisami UE. Produkcja syropu glukozowo-fruktozowego w UE wynosi 5% całkowitej produkcji cukru. Szkodliwym глюкозно-фруктозный syrop większość badań skupia się na obecności w diecie człowieka wolnej fruktozy i jej wpływ na masę ciała i obecność przewlekłych chorób metabolicznych. Wątroby przekształcać fruktozę w glikogen (energia-substancja, rozmnażanie, powstaje z glukozy) i jej nie lubi, tylko dlatego, że zwiększenie produkcji kwasów połączeń, takich jak trójglicerydy, cholesterol i frakcji VLDL (lipoproteiny niskiej gęstości, ich funkcja polega na transporcie tłuszczów w wątrobie i tkance tłuszczowej). W ten sposób dużą ilość fruktozy w diecie może przyczynić się do stłuszczenie wątroby. Po przyjęciu fruktozy nie poczuć sytość, a nasz apetyt może się nasilać, ponieważ nie stymuluje produkcję insuliny, i nie jest częścią przewodu pokarmowego bezpośrednio do krwi, jak glukoza, jest metabolizowany tylko w wątrobie.
Jesteś pewien że syrop glukozowo fruktozowy
Negatywne skutki czystej fruktozy na zdrowie człowieka jest oczywiste. To nie ma żadnego wpływu na syrop glukozowo-kukurydza? Musimy pamiętać, że syrop nie ma, to czysta fruktoza – towarzyszyć jej w glukozę, jak cukier i miód. Jedz owoce, które są naturalnym źródłem fruktozy, nie ma negatywnego wpływu na zdrowie. Należy pamiętać, że oprócz fruktozy, glukozy i sacharozy w nich zawiera błonnik, pektyny, enzymy, witaminy i minerały, które pozwolą organizmowi, aby zapewnić stosowanie tych Cukrów. Jak o otyłości? Wzrost otyłości, który obserwuje się na całym świecie w ostatnich dziesięcioleciach, stało się to w czasie, gdy wzrost popularności syrop glukozowo-fruktozowego, ale nie zapominajmy, że w tym samym czasie wzrosła ilość spożywanej żywności o wysokim stopniu przetworzenia, jak i brak ćwiczeń fizycznych.
To nie ma żadnego wpływu na
Do tej pory nie ma badania wykazały wyraźny związek między spożyciem tego syropu i wzrostem otyłości. W ten sposób możemy założyć, że wszystkie negatywne skutki wolnej fruktozy zbyt pochopnie określony kukurydzy glukozowo-fruktozowemu. Lub syrop glukozowa frukt ozowy szkodliwy niż cukier? Oba te produkty są wytwarzane z wykorzystaniem zaawansowanych procesów technologicznych, właściwości fizykochemiczne i są źródłem pustych kalorii, które nie dają nam żadnych składników odżywczych. Lub syrop glukozowa fruktoza powoduje otyłość i cukrzyca? Tak, jak cukier, fast-food, żywności przetworzonej, nadmiar kalorii i brak ruchu. W konsekwencji niezależnie od tego, czy wybieramy produkt, który zawiera cukier lub syrop glukozowo-fruktozy, nie oszukujmy się, że niektóre z nich zdrowsze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz